Skalfasader

Skalfasader i Göteborg – Ge dig själv ett vackrare leende

Vasa Viktoria Tandvård utför skalfasader på vår klinik i Göteborg. Skalfasader är ett tunna skal, antingen gjorda i keramiskt material eller i komposit som framställs individuellt för varje patient och tand direkt i Göteborg. Passformen för din skalfasad blir därför alltid perfekt.

Skalfasaderna fungerar ungefär som lösnaglar i porslin. De döljer sprickor, fula fyllningar, stora mellanrum eller tänder som mörknat efter en skada och du behöver inte vara orolig för att tappa dem. När en fasad väl sitter fast fungerar den som en del av tanden.

Kom till rätta med missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar. Hos Vasa Viktoria Tandvård i Göteborg har vi lång erfarenhet från hantering av skalfasader.

 

Liknande uppbyggnad

Skalfasader som vi gör på vår klinik i Göteborg är främst framtänder och det finns många olika orsaker till att en patient väljer att sätta in dem. De fungerar t.ex. som en ersättning för en avslagen tandbit, eller som en breddning för att fylla ut ett störande mellanrum. Med hjälp av väl beprövade metoder gör vi så att dina skalfasader sitter hårt och inte lossnar. Resultatet blir mycket naturligt, tack vare att fasaden liknar tandens egen uppbyggnad. En fasad är bondad (limmad) till den egna tandytan. Bindningsstyrkan är så hög att den inte kan lossna.

 

Skalfasader i Göteborg – Hur det går till, steg för steg

  • Besök 1. Du kommer på en kostnadsfri konsultation för skalfasader till vår klinik i Göteborg, tanken med besöket är du skall kunna ge uttryck för hur du önskar att ditt leende skall se ut. Vi fotograferar dig och går igenom vilka alternativa behandlingar som finns, vad det kostar och hur lång tid behandlingen tar.

 

  • Besök 2. Nu har vår tandtekniker gjort en förlaga i vax på hur det färdiga tänkta resultatet skall vara. Vi gör även en tillfällig uppbyggnad på dina egna tänder så du kan se hur det ser ut på plats i munnen utan att vi varken behöver slipa eller bedöva. Nedan kan du se exempel på detta.

Skalfasader föreSkalfasader

  • Besök 3. Nu tar vi avtryck för fasaderna. Om en tand står utanför den tänkta tandbågen behöver man slipa på den annars behövs det normalt inte. Vår tekniker kan göra fasader som är 0,2mm tunna.

 

  • Besök 4. Dags för bondning. Vi provar in fasaderna, u får titta i spegeln och känna efter så allt känns bra. Sedan bondas fasaderna och sitter nu mkt hårt.

 

  • Besök 5. Återbesök för att kontrollera att allt känns bra.

Före och efter fasadkronor

Före och efter skalfasader i fältspatskeram

 

 

 

 

 

 

tandfasadertandfasader nya

 

 

fasadernya tandfasader

 

 

1213

 

21

 

 

 

 

befc2 aftc2

 

rg2rg1

 

 

 

 

 

Fältspatskeram på vänster framtand, istället för som tidigare lagning ger ett mer naturligt utseende.

a3 - 1a1 - 1

Fältspatskeram på vänster framtand med utmanande färganpassning.

 

Skalfasader

Tandkronor

Tandkronor kan användas på alla tänder i munnen när enklare metoder som en vanlig lagning eller i andra fall en fasad inte är tillräcklig för att reparera en skada. En tandkrona fungerar ungefär som ett skal. Den lilla hättan ersätter emaljen runtom tanden och skyddar den från yttre påverkan. Kom in till vår klinik i Göteborg och prata om skalfasader samt tandkronor för att se vilka alternativ som passar dig bäst.

För akuta besvär prova i första hand att ringa oss på 031-138560

Alternativt kan du lämna ett meddelande här med ditt tel nummer så ringer vi upp så snart vi kan.

Ditt namn

Telefon

Ditt meddelande

BOKA
AKUT
RING