För akuta besvär prova i första hand att ringa oss på

Vasagatan 18, Göteborg
031-138 560

Kungsportsavenyen 30, Göteborg
031-778 10 31

Alternativt kan du lämna ett meddelande här med ditt tel nummer så ringer vi upp så snart vi kan.

Anmälan till Injection Moulding Kurs 2023

med

  Tandläkare Olof Ekdahl 

 

Anmäl dig till kursen

Välj datum för kurs

En bekräftelse och mer information om kurstider kommer till din mejl efter du anmält.

Vid frågor kontakta Jannicka Andersson transitionalbonding@gmail.com 0737746905

I samarbete med GC

Injection Moulding Technique

En metod där man med hjälp av transparanta silikonmallar (GC Exaclear) formar kompositen (G-aenial Universal Injectable) efter en uppvaxning. Metoden tar bort många av dom osäkerhetsmoment som normalt kommer med komposituppbyggnad på frihand och matrissystem. Silikonmallen placeras i patientens mun och kompositen injekteras igenom mallen. Största fördelen med denna teknik är att restorationen först kan byggas upp på en uppvaxad modell, därefter kopieras resultatet med silikonmallen och överförs till de naturliga tänderna genom injektering av komposit. En minimalinvasiv behandling. För komplexa morfologier, utmanande estetiska fall eller fall som kräver återupprättande av erosion, abrasion och abfraktion kan ett förutsägbart resultat erhållas. Vid behov kan justeringar göras i efterhand och patientens stoltid reduceras med denna relativt enkla procedur.

Vid en workshop jobbar vi med tandmodeller för att lära oss mer samt hur man i praktiken kan injektera komposit genom silikonmallen. Jag kommer att visa vilken fantastisk ny teknik det här är. Och du som väljer att gå kursen kan börja direkt och få lika fina resultat. Man behöver inte längre vara en konstnär, för att få konstnärliga slutresultat. Man behöver bara lära sig att göra allt i rätt ordning på rätt sätt. 

Helt fantastisk kurs! En riktig gamechanger i tänk!
Stort tack Olof o Marissa! Magisk föreläsare o superbra rätt igenom! Om du skulle hålla fler kurser vill jag gärna bli erbjuden plats. Fotokurs? Mer betthöjning m porslin sky is the limit👌
Jacob Thörnblad

Tandläkare

”En kurs med en bra fördelning av teori och praktik.
Olof är en naturlig pedagog som lär ut med entusiasm och glädje. Rekommenderas starkt! Vi har redan bokat in flera Injection Moulding-kandidater! ”
Leonardo Gomez

Tandläkare, Tdl

Kursansvarig

Olof Ekdahl är legitimerad Tandläkare sedan 2007, ägare av Vasa Viktoria Tandvård och har en förkärlek till tandreglering, estetisk tandvård, allmän kirurgi och rotfyllningar. Utöver allmän tandvård är Olof en certifierad Invisalign-behandlare samt jobbar med estetisk tandvård på en daglig basis. 

Olofs historia kring ”injection moulding” började med en frustration. Att sitta med komposit helt på frihand kan vara mycket givande om allt går som man vill och otroligt frustrerande om det inte gör det.  

Det måste ju finnas ett mer repeterbart sätt att göra det på. Så det blir lika bra varje gång?

För ett antal år sedan satt Olof med dom tankarna. Och som många andra började leta på nätet. Snubblade över tekniken och läste och tittade på allt som gick att få tag på. Den här tekniken löste ju allt som vi hade problem med. Vi kunde få ett slutresultat inom en given tidsram och med förutsägbart slutresultat.

Tandläkare Olof Ekdahl
Tandläkare Olof Ekdahl

Pris

8400 ex moms

Kursdatum för 2024

Läs mer om dagsschemat under varje datum nedan
4 oktober (Göteborg, Hotell Draken)

08:30 – Kursstart

Adress och schema för kurstillfället kommer inom kort. Tveka inte att kontakta oss för mer information.